ГоловнаКультура

Загрози проведенню "Євробачення-2017" немає, - Нищук

Оргкомітет має намір визначити місто-господаря конкурсу найближчим часом.

Загрози проведенню "Євробачення-2017" немає, - Нищук
Фото: www.dyvys.in

Міністр культури України Євген Нищук заявляє про відсутність загрози проведенню міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" в 2017 році, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Йде абсолютно нормальна в рамках шоу-бізнесу конкуренція, яка проведенню конкурсу не загрожує", - сказав Нищук.

Міністр зазначив, що затримка з оголошенням результатів конкурсу щодо міста, в якому пройде "Євробачення-2017", не пов'язана з політикою і не вплине на успішність підготовки до проведення заходу.

"Оскільки боротьба в конкурсі звелася до двох міст - Києва та Одеси, то ті арени, які розглядаються в цих містах, не мають потреби в початку підготовки сьогодні або завтра. Тут немає ніяких загроз", - сказав міністр.

Нищук вказав, що деякі зсуви в часі з оголошенням місця-господаря конкурсу пов'язані також з необхідністю отримання від кожного з міст-претендентів фінансових гарантій виділення коштів на підготовку інфраструктури до проведення конкурсу. Після отримання необхідних гарантій звіт організаційного комітету конкурсу буде передано Європейській мовній спілці (засновник "Євробачення"), який дасть свої рекомендації.

Міністр сказав, що не готовий назвати точну дату оголошення міста-господаря конкурсу, однак це має відбутися найближчим часом, коли буде проведено остаточне засідання оргкомітету конкурсу з цього питання, яке, можливо, буде проведено вже на цьому тижні.

Нагадаємо, заявки на проведення "Євробачення" подали шість міст - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу вийшли три міста - Київ, Дніпро і Одеса. Спочатку переможця повинні були назвати 1 серпня, проте оголошення переможця перенесли. Причиною назвали затримку з фінансових гарантій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram