ГоловнаКультура

Нацрада реформ показала концепцію закону про Український культурний фонд

Очікується, що законопроект внесуть у Раду найближчим часом.

Нацрада реформ показала концепцію закону про Український культурний фонд

Національна рада реформ виклала презентацію закону про Український культурний фонд, який готувала робоча група протягом декількох місяців.

У презентації, з якою можна повністю ознайомитися на сайті Ради, йдеться про основні цілі Фонду, про те, як він буде влаштований, про наповнення фонду.

Наприклад, наголошено, що Фонд буде звітувати про результати своєї роботи Мінкульту і громадськості.

У структурі Фонду будуть голова, наглядова рада і дирекція фонду. Голову фонду призначає Мінкульт, вибираючи з трьох кандидатур, запропонованих членами Наглядової ради.

Джерела фінансування Фонду - держбюджет, благодійні пожертвування й інші джерела, не заборонені законодавством України.

Очікується, що Український культурний фонд буде фінансувати культуру і мистецтво, відбирати проекти для реалізації - і українські, і міжнародні, популяризувати національну спадщину і підтримувати молодих художників у різних сферах мистецтва.

Фото: reforms.in.ua

Фото: reforms.in.ua

Над законопроектом працювала група, до якої увійшли Марина Порошенко, Євген Нищук, Ростислав Павленко, Дмитро Шимків, Павло Гудімов, Ірина Подоляк, Олеся Островська-Люта, Наталія Заболотна, Сергій Проскурня, Юрій Макаров та Олександр Ройтбурд.

Нагадаємо, написання закону про Український культурний фонд було одним із пріоритетів роботи нового Міністерства культури під керівництвом Євгена Нищука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram