ГоловнаКультура

Джоан Ролінг восени випустить три нові книги про Гоґвортс

Випуск книг заплановано на 6 вересня.

Джоан Ролінг восени випустить три нові книги про Гоґвортс
Фото: EPA/UPG

Британська письменниця Джоан Ролінг планує випустити три електронні книги з розповідями про школу магії Гоґвортс.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Обкладинку книг створила студія, відповідальна за графіку у фільмах про Гаррі Поттера. Випуск книг заплановано на 6 вересня.

Перша книга називається "Гоґвортс: Неповний і ненадійний путівник", у ній розповідається безпосередньо про школу чаклунства. Книга буде містити історії привидів Гоґвортса і розповість про те, що трапляється якщо Чарівний капелюх не може прийняти рішення про факультет, на якому повинен навчатися студент.

Друга книга - "Розповіді з Гоґвортса про владу, політику і пустунів-полтергейстів" розповідає про "темні корені чарівного світу". У ній описуються проблеми, з якими стикається Міністерство магії, і жахи в'язниці Азкабан.

Третя книга "Розповіді з Гоґвортса про героїзм, випробування і небезпечні захоплення" оповідає про викладачів Гоґвортса.

Фото: pottermore.com

Ролінг також виступила в ролі автора сценарію спін-оф фільмів про Гаррі Поттера "Фантастичні тварини і де вони мешкають", прем'єра якого відбудеться в листопаді 2016 року. Дія фільму розгорнеться приблизно за 70 років до подій поттеріани. Головний герой спін-оф, Ньют Скамандер - зоолог, який займається вивченням невідомих живих істот. У США він повинен познайомитися з членами таємного товариства чаклунів, які допоможуть йому в дослідженнях.

Нагадаємо, в жовтні вийде український переклад нової книги про Гаррі Поттера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram