ГоловнаКультура

Гран-прі ОМКФ-2016 отримала британська комедія "Хто горить, горить, горить"

В Оперному театрі відбулася церемонія закриття Одеського кінофестивалю.

Гран-прі ОМКФ-2016 отримала британська комедія "Хто горить, горить, горить"
Фото: ОМКФ

23 липня в Одеському національному академічному театрі опери та балету відбулася церемонія закриття 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, гран-прі ОМКФ 2016 отримав британський фільм "Хто горить, горить, горить" режисера Чаніі Баттон. Відзначимо, що головну нагороду цього кіноогляду вручають за результатами глядацького голосування.

Журі міжнародного конкурсу на чолі з британським сценаристом і режисером Крістофером Гемптоном вручило також нагороди найкращим фільмам своєї програми.

Так, найкращою картиною міжнародного конкурсу стала "Незаконні" режисера Адріана Сітару (Румунія).

Приз за найкращу режисерську роботу отримав режисер Ксав'є Серон за фільм "Смерть від смерті" (Бельгія).

Нагороду за найкращу акторську роботу отримали актриси з фільму "Привіт з Фукусіми" Доріс Дьоррі (Німеччина) - Розалі Томасс і Каорі Момої.

Спеціальними дипломами журі були нагороджені "Людожери" Леї Фенер і фільм "Засмага" Аргіріса Пападімітропулоса.

Також свій приз найкращому повнометражному фільму національного конкурсу вручило журі української програми. "Золотого Дюка" в цій номінації отримала драма "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка. Найкращим документальним фільмом у своєму конкурсі стала робота "У Каліфорнії" французького режисера Шарля Редона. Спеціальний диплом журі документального європейського конкурсу отримала Зося Радкевич за фільм "Мій друг Борис Нємцов".

Фільмом закриття стала трагікомедія Ребекки Міллер "План Меггі", який брав участь у конкурсі "Панорама" Берлінале-2016.

Організатори оголосили дату 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю: очікують, що він пройде з 12 по 22 липня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram