ГоловнаКультура

Островська-Люта запропонувала провести повторний конкурс на посаду директора "Мистецького Арсеналу"

Навколо конкурсу назрів скандал

Островська-Люта запропонувала провести повторний конкурс на посаду директора "Мистецького Арсеналу"
Работа Алексея Сая "Грабли"
Фото: forbes.ua

Олеся Островська-Люта, яку вчора конкурсна комісія вибрала новим директором музейного комплексу "Мистецький Арсенал", пропонує провести повторний конкурс.

Про це вона пише у колонці на "УП. Культура".

"Було важко і виснажливо. Понад 5 годин роботи в постійному діалозі з присутніми тут же представниками громадськості, що робило вдумливий аналіз майже неможливим для членів комісії. У цьому діалозі було все - спроби дискредитувати то одних, то інших учасників, спровокувати на емоції, дискредитувати легітимність членів комісії або просто поставити в нестерпну етичну ситуацію когось із учасників процесу", - пише Островська.

Вона висловила готовність взяти участь у повторному конкурсі. "Іноді краще провести повторний конкурс, ніж тягнути таку ношу в майбутнє", - заявила за п'ять хвилин новий директор "Арсеналу".

Вчора ввечері прес-служба "Мистецького Арсеналу" поширила заяву про те, що на членів конкурсної комісії міг чинитися тиск. Крім того, в засіданні брали участь невідомі, які представилися як "громадськість" та активно висловлювали свою позицію щодо кандидатів на пост директора.

У зв'язку з цим член комісії Лариса Мудрак і представник РПР. Культура Олена Салата - заявили, що під час конкурсу одна зі сторін застосовувала якісь технології. У коментарі Громадському радіо Мудрак заявила, що "у неї склалося враження, що в залі були люди, яких спеціально привели. З моєї точки зору, вони, на жаль, не пов'язані з мистецтвом". Вона також висловила припущення, що кілька кандидатів, які не прийшли на засідання конкурсної комісії, - технічні.

Нагадаємо, всього у конкурсі на пост директора "Арсеналу" мало взяти участь 5 осіб, в тому числі Наталія Заболотна та Олеся Островська-Люта. Комісія з 9 людей заслухала презентації їхніх стратегій розвитку інституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram