ГоловнаКультура

На посаду директора "Мистецького Арсеналу" претендують 5 осіб

Серед них - колишній директор музейного комплексу Наталія Заболотна

На посаду директора "Мистецького Арсеналу" претендують 5 осіб
Фото: forbes.ua

Конкурсна комісія схвалила п'ятьох із семи кандидатів на посаду директора музейного комплексу "Мистецький Арсенал".

Як повідомляє День, кандидатури затвердили на засіданні відбірної комісії 24 червня.

Усього на конкурс на заміщення посади директора "Арсеналу" подали свої заявки сім осіб, але двох комісія не допустила до другого етапу відбору: Василя Безкоровайного - через недостатній досвід роботи на керівній посаді (2,4 року замість необхідних трьох), Ярослава Бондарчука - через відсутність рекомендацій.

Тож на посаду директора "Мистецького Арсеналу" претендують п'ять осіб: нинішня директорка Наталія Заболотна, радниця міністра культури Олеся Островська-Люта, художник Федір Олександрович, культуролог Владислав Тузов і режисер Оксана Чепелик.

При цьому Наталія Заболотна зазначає, що конкурс мав пройти ще в середині березня, коли Держуправління не продовжило з нею контракт. Конкурс оголосили пізніше, ніж передбачалося за законодавством - пояснили це тим, що в законі про конкурсне призначення керівників установ культури не прописано процедуру відбору членів конкурсної комісії.

Визначення переможця конкурсу на посаду директора мало б пройти 7 липня о 12:00. Кожен кандидат повинен представити власну стратегію розвитку музейного комплексу на рік і на п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram