ГоловнаКультура

Канадський художник розписав фасад Центру культури і мистецтв КПІ

Мурал присвячено відкриттю бозона Хіггса

У Києві з'явилися два нові мурали.

Як повідомляють в організації Mural Social Club, канадський стріт-артист Аарон Лі-Хілл розписав Центр культури і мистецтв КПІ, а відомий іспанський художник Гонзало Борондо став автором муралу на Оболоні.

Робота Аарона Лі-Хілла присвячена відкриттю бозона Хіггса.

"Люди, які біжать назустріч одне одному, символізують рух атомів, зіткнення яких призводить до вибуху енергії і перегукується з теорією Великого вибуху", - йдеться в описі роботи.

Робота Аарона Лі-Хілла в Центрі культури і мистецтв КПІ
Фото: Максим Білоусов
Робота Аарона Лі-Хілла в Центрі культури і мистецтв КПІ

"Мурал у Києві, мабуть, є однією з найскладніших і з найбільш неймовірних робіт, над якими я мав честь працювати", - зазначив художник.

Настінний живопис Лі-Хілла - це частина програми міжнародного фестивалю сучасного мистецтва в громадському просторі Mural Social Club.

Одночасно з канадцем створення свого муралу на Оболоні (Героїв Сталінграда, 16 д) завершив іспанський художник Гонзало Борондо (Borondo). Натхненням для роботи автора стала Софія Київська.

Робота Гонзало Борондо на Оболоні
Фото: Максим Білоусов
Робота Гонзало Борондо на Оболоні

Відповідно до програми фестивалю, протягом травня-липня 2016 року більш ніж 30 художників з усього світу створять близько 30 муралів і кілька інсталяцій в Києві, Одесі, Чернігові.

Організатори обіцяють, що 80% муралів,  створених у рамках першого фестивалю, будуть у спальних районах.

Серед художників, які створять мурали в Україні - Rodrigo Branco, Evoca1, Fintan Magee, Fikos Antonios, Telmo & Miel і багато інших. У проекті беруть участь і українські автори - Aec Interesni Kazki, Роман Мінін, Сергій Радкевич, Саша Корбан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram