ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

На Докудейс привезуть фільми з відомого американського кінофестивалю

Кіноогляд True/False представить у Києві фільми, співзвучні з українськими реаліями

На Докудейс привезуть фільми з відомого американського кінофестивалю
Кадр из фильма "Приближаясь к слону"
Фото: docudays.org.ua

На міжнародному фестивалі документального кіно про права людини DocudaysUA, який пройде наприкінці березня, покажуть три фільми, привезені з американського кіноогляду True/False.

Про це повідомляють на сайті кінофестивалю.

Фільми представить програмер True/False Памела Кон: у добірку увійдуть американські стрічки, тема яких співзвучна з українськими реаліями. Ці три фільми - історії про бунтарський підхід до освіти, про спецінформаторів ФБР і реабілітацію колишніх військових.

Фестиваль True/False проходить у студентському містечку Колумбія в штаті Міссурі, в його рамках показують найсвіжіші роботи американських документалістів.

"Ці режисери втілили найбільш захопливі кінематографічні досліди. Вони розкривають правду про те, ким ми є. Кажуть про наші орієнтири в цей непростий час, коли переосмислення людської сутності здається нашим найбільшим завданням", - говорить Памела Кон про трійку фільмів, відібраних для Докудейс.

Зокрема в Києві покажуть (T)Error Лірика Р. Кабрала і Девіда Фелікса Саткліффа, "Наближаючись до слону" Аманди Вайлдер і "Про чоловіків і війну" Лорана Беню-Ренара.

DocudaysUA-2016 пройде з 25 березня по 1 квітня. Цього року вхід на вечірні покази фестивалю буде платним. Організатори заявили, що буде можливість придбати абонемент, а студентам, пенсіонерам, бійцям і ветеранам АТО вхід безкоштовний, але їм також потрібно буде брати квиток у касах, щоб отримати місце в залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram