ГоловнаКультура

Фестиваль "86" оголосив другий конкурс MyStreetFilmsUkraine

Найкращий фільм про українські міста відправлять на огляд в Лондоні.

Фестиваль "86" оголосив другий конкурс MyStreetFilmsUkraine

Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86" почав приймати проекти в рамках другого конкурсу короткометражного кіно MyStreetFilmsUkraine.

"My Street Films - це заклик до людей звідусіль узяти в руки камеру і мовою кіно розповісти про свій район, вулиці або сусіда", - пояснюють суть проекту організатори фестивалю. У конкурсі можуть брати участь як ігрові фільми, так і документальні та анімаційні.

Заявки на участь у конкурсі приймають до 15 березня. Результати відбору буде оголошено 23 березня, після чого автори найцікавіших ідей за підтримки професійних кураторів отримають можливість упродовж місяця працювати над їх реалізацією.

2-3 квітня їх запросять на тренінг у Києві, де відбудуться майстер-класи й особисті консультації. Зйомки, монтаж, дистанційні консультації повинні завершитися до 30 квітня.

На початку травня фільми покажуть у рамках фестивалю "86" у Славутичі. Переможець конкурсу отримає можливість представити свою стрічку на лондонському фестивалі Open City Doc Fest, який відбудеться 21-26 червня.

У 2015 році переможцем MyStreetFilmsUkraine став документальний фільм "Мій кристал" Оксани Казьміної про Новояворівськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram