ГоловнаКультура

Онлайн-кінотеатр Netflix почав працювати в Україні

В анексованому Росією Криму Netflix буде недоступним

Онлайн-кінотеатр Netflix почав працювати в Україні
Фото: netflix.com

Американський онлайн-кінотеатр Netflix оголосив про початок роботи на території України.

На сайті кінотеатру наголошують, що із середи він запустився відразу в 130 нових для себе країнах. Серед них, окрім України, виявилися, зокрема, Росія, Азербайджан, Білорусь та інші країни колишнього СРСР.

У повідомленні компанія акцентує, що сервіс не буде доступним у державах і регіонах, які потрапили під санкції США. Це означає, що онлайн-кінотеатром не зможуть користуватися жителі Криму, Сирії та КНДР, уточнює Netflix.

Разом зі списком країн, у яких доступний сервіс, Netflix розширив і список доступних мов, додавши до 17 вже підтримуваних мов корейську, арабську та китайську. При цьому офіційно в материковому Китаї сервіс заблокований.

Місячна передплата обійдеться в 7,99 євро, при цьому перший тестовий місяць сервісом можна користуватися на безкоштовних засадах.

Один з найпопулярніших у світі потокових сервісів Netflix створили 1999 року. Він продає відео за запитом користувача, яке можна переглянути, не стягуючи на власний комп'ютер. Netflix не тільки здійснює дистрибуцію контенту, а й сам випускає серіали, які здобувають всесвітню популярність, наприклад, «Картковий будиночок» або «Помаранчевий - хіт сезону».

Раніше сервіс офіційно був доступним у 60 країнах. За даними самої компанії, при цьому послугами домашнього кінотеатру користувалися 70 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram