ГоловнаКультура

Автора фільму "Плем'я" назвали найвідчайдушнішим режисером року

Режисер ризикнув зняти фільм мовою жестів без субтитрів і будь-яких додаткових пояснень

Автора фільму "Плем'я" назвали найвідчайдушнішим режисером року
Мирослав Слабошпицкий
Фото: www.facebook.com/filmtribe

Український режисер, автор фільму "Плем'я", Мирослав Слабошпицький очолив список найвідчайдушніших режисерів 2015 року.

Про це повідомляє видання IndieWire.

Перше місце віддали Слабошпицькому, оскільки режисер ризикнув зняти фільм мовою жестів без субтитрів і будь-яких додаткових пояснень (стрічку "Плем'я" знімали в школі-інтернаті для глухих).

У списку також "Вікторія" Себастьяна Шиппера - півторагодинний фільм, знятий одним кадром; "Мандарин" Шона Бейкера - стрічка, знята на iPhone; "Син Саула" Ласло Немеша - пронизують сцени насильства і вбивств, показані через дії і погляди одного в'язня концтабору; "Білий Бог" Корнелла Мундруцо - картина про стосунки дівчинки та її пса; "Виживший" Алехандро Гонсалеса Іньяріто - кіно про відчайдушні спроби зцілити і помститися за участю Леонардо Ді Капріо в головній ролі.

Також у списку є "Таксі" іранського режисера Джафара Панахі, який був знятий ніби на відеореєстратор автомобіля. Відзначимо, що уряд Ірану заборонив режисерові знімати кіно.

Нагадаємо, фільм "Плем'я" очолив список десяти найкращих фільмів 2015 року, за версією американського видання The Hollywood Reporter, а також - очолив п'ятірку кращих фільмів іноземною мовою, за версією Національної ради кінокритиків США.

Крім того, картина отримала російську кінопремію "Ніка" в номінації "Кращий фільм країн СНД і Балтії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram