ГоловнаКультура

Кличко пообіцяв відкрити музей пам'яті жертв Бабиного Яру

До створення меморіалу привернуть представників єрусалимського "Яд Вашем".

Кличко пообіцяв відкрити музей пам'яті жертв Бабиного Яру
Фото: kievcity.gov.ua

У 2016 році в Києві буде відкрито меморіал пам'яті жертв, розстріляних у Бабиному Яру. Про це заявив мер міста Віталій Кличко під час робочої наради за участю представників єврейської громади з підготовки та проведення заходів, приурочених до 75-річчя трагедії.

"У наступному році виповнюється 75 років трагедії Бабиного Яру. Однак досі не було зроблено нічого, щоб створити меморіал і увічнити пам'ять про загиблих. Щоб у майбутньому не відбулося такої ж трагедії, ми повинні передати наступним поколінням пам'ять про помилки людства, які не повинні повторюватися. Я вважаю, моя місія як мера столиці - реалізувати проект будівництва меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру", - цитує Кличка прес-служба мерії.

Обговорення концепції та створення меморіального музею буде проводитися із залученням експертів, зокрема з числа представників меморіалу пам'яті жертв Голокосту "Яд Вашем" в Єрусалимі.

У процесі зустрічі керівний директор Фонду пам'яті "Бабин Яр" Яна Баринова розповіла про хід підготовки проекту. Згідно з цим проектом, на території заповідника планується створити меморіал, в якому буде організована експозиція загальною площею 5 тис. кв. м, а також працюватиме дослідний інститут. До будівництва планують залучити меценатів.

Нагадаємо, наприкінці вересня 1941 року німецькі окупанти почали масово розстрілювати єврейське населення Києва. Лише за два дні у Бабиному Яру вбито 34 тис. євреїв. Всього ж за три роки окупації тут замучили не менше 100 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram