ГоловнаКультура

У кінопрокат виходить четверта збірка "Української нової хвилі"

У збірнику - сім короткометражних фільмів українських режисерів

У кінопрокат виходить четверта збірка "Української нової хвилі"
Кадр из фильма "Лебедь"
Фото: Центр Довженко

23 грудня пройде прем'єра четвертого збірника українських короткометражних фільмів "Українська нова хвиля".

Про це повідомляють у Національному центрі Олександра Довженка, який випускає збірку в прокат.

До нової збірки увійшли сім короткометражних фільмів: "Скажи "Кукурудза!" Валерії Кальченко, "Лебідь" Олександра Даниленка, "Давай не сьогодні" Христини Сиволап, "Атракціон" Олега Педана, "Віолончель" Олесі Моргунец-Ісаєнко. "Хто підставив Кіма Кузіна?" Антоніо Лукича й "Інь, і що з цим робити" Мирослави Хорошун.

Нова збірка проекту "Українська нова хвиля" - це фільми молодих кінематографістів, які поєднують реальність і ілюзію, різні жанри і тональності, шукають і знаходять нові модуси кінематографічної мови і втілюють їх на екрані.

"Українська нова хвиля" - це проект, ініційований Центром Довженка 2012 року для того, щоб представляти глядачам найкращі короткометражні фільми українських режисерів-дебютантів нинішнього року.

Прем'єри представлених у збірці фільмів пройшли на українських міжнародних кінофестивалях. Так, "Скажи "Кукурудза!" отримав спеціальний диплом Одеського міжнародного кінофестивалю, "Лебідь" брав участь у національному конкурсі ОМКФ, "Давай не сьогодні" відібрали в національні конкурси і в Одесі, і в Києві на "Молодості", "Атракціон" показували в нацконкурсі на "Молодості", а "Віолончель" відзначили там само за сценарій, "Хто підставив Кіма Кузіна?" отримав приз глядацьких симпатій студентського кінофестивалю "Пролог".

У прокат збірник вийде 24 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram