ГоловнаКультура

Кириленко готовий оголосити конкурс на посаду директора Центру Довженка (оновлено)

Склад конкурсної комісії затверджено

Кириленко готовий оголосити конкурс на посаду директора Центру Довженка (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Міністерство культури готове оголосити відкритий конкурс на посаду генерального директора Національного центру Олександра Довженка.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег" розповів міністр культури В'ячеслав Кириленко. Голова Мінкульту акцентує, що продовження контракту зі старим керівником Іваном Козленком - на чому наполягав колектив - неможливе через необхідність дотриматися процедур, які передбачають обов'язкове проведення конкурсу.

За словами міністра, процес вибору нового голови Центру Довженка відбувається в передбачені терміни.

"Поки що все узгоджуватиме одне управління, друге, третє. Затверджено склад конкурсної комісії та підписано наказ. Це стандартні терміни", - зазначив Кириленко.

Зазначимо, що на сайті Мінкульту сьогодні з'явилася новина про те, що конкурс на посаду гендиректора Центру Довженка оголошено. У конкурсну комісію увійшли 15 осіб. Серед них - шість представників міністерства, включно з двома заступниками міністра - Ростислав Карандєєв і Юрій Зубко. Крім того, до комісії увійшли голова Держкіно Пилип Іллєнко, продюсери Денис Іванов і Геннадій Кофман, актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв, режисер Володимир Тихий, голова Спілки кінематографістів Сергій Тримбач, журналіст Олег Вергеліс і кінокритик Володимир Войтенко.

Нагадаємо, раніше колектив Національного центру Олександра Довженка звернувся до президента Петра Порошенка і міністра культури В'ячеслава Кириленка з проханням забезпечити проведення відкритого та прозорого конкурсу на посаду гендиректора. Сам колектив підтримує діючого керівника Івана Козленка, який перебуває на цій посаді майже рік.

Повну версію інтерв'ю з В'ячеславом Кириленком дивіться сьогодні о 23:00 на телеканалі "24". Текстову версію очікуйте на сайті LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram