ГоловнаКультура

Росіяни призначили директором "Херсонеса" священика

Археологічний музей перейшов у фактичне підпорядкування РПЦ.

Росіяни призначили директором "Херсонеса" священика
Фото: sevastopolnews.info

Новим генеральним директором археологічного музею "Херсонес Таврійський" призначено благочинного Севастопольського округу Української православної церкви Московського патріархату протоієрея Сергія Халюту.

Про це повідомив в.о. заступник директора департаменту внутрішньої політики окупаційної адміністрації Севастополя Олексій Бахрамєєв, передає "Крим Медіа".

За його словами, призначення Халюти на цю посаду схвалено патріархом Московським і всієї Русі Кірілом та Міністерством культури РФ. Сьогодні трудовому колективу заповідника представлять нового керівника.

Попереднього гендиректора Андрія Кулагіна, який керував комплексом з 11 лютого 2015 року, було звільнено із займаної посади розпорядженням голови окупаційної адміністрації Сергія Мєняйла.

"Херсонесмає бути місцем поклонним, паломницьким, а не просто туристичним. Туди мають їздити не просто вдарити у дзвін, а вклонитися святому місцю. Це другий Афон за значимістю для паломників", - цитує Мєняйла кримське видання "Примітки".

Нагадаємо, Україна має намір запропонувати ЮНЕСКО внести "Херсонес" до списку об'єктів всесвітньої спадщини, що перебувають під загрозою.

"Херсонес Таврійський" було внесено до списку ЮНЕСКО у червні 2013 року. Херсонеський заповідник перебуває в центрі Севастополя. Він являє собою руїни давньогрецького поліса, на місці якого пізніше існувала візантійська колонія (V століття до н. е. - XIV століття н. е.). Регулярні розкопки городища почалися в 1827 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram