ГоловнаКультура

Інсталяція "Вівці. Свобода!" зникла з художнього музею в Києві

Художній об'єкт було створено 5 липня на підтримку виставки художника Якова Гніздовського

Інсталяція "Вівці. Свобода!" зникла з художнього музею в Києві
Фото: gazeta.ua

У ніч з 16 на 17 липня 2015 року з території Національного художнього музею України (НХМУ) зник черговий об'єкт - інсталяція "Вівці. Свобода!".

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"16 липня о 19 годині художня інсталяція у вигляді овечої отари ще була на своєму місці, 17 липня о 9 годині огорожа музею була порожньою. Музей був змушений звернутися з відповідною заявою в міліцію", - йдеться в повідомленні.

Художній об'єкт було створено 5 липня під час мистецької акції "Вівці. Свобода!", ініційованої київськими художниками і НХМУ на підтримку виставки художника Якова Гніздовського. Результатом малювання відомих художників - графіків та ілюстраторів, дітей, дорослих відвідувачів стала інсталяція із 34 унікальних овець. Художній об'єкт прийняли на тимчасове зберігання, і 9 липня графічну "отару" прикріпили до музейної огорожі, де вона й перебувала до моменту зникнення.

Фото: gazeta.ua

Є всі підстави вважати, що художній об'єкт "Вівці. Свобода!" вкрали, пише видання. З яких мотивів - шкідництво чи фанатична любов до мистецтва - мають з'ясувати правоохоронці.

За останні два місяці це другий об'єкт на паркані, який втрачає музей. Першим стала музейна вивіска-повідомлення про назву виставки та її дату. Цю вивіску було ліквідовано КП "Київреклама" на замовлення Департаменту містобудування та архітектури КМДА - як об'єкт зовнішньої реклами. Спроби НХМУ вести діалог з КМДА і "Київрекламою" конструктивного результату не дали.

Нагадаємо, 10 липня з вулиці Рейтарської в Києві забрали легендарну скульптуру "Конячка" (вона ж - "Їжачок у тумані").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram