ГоловнаКультура

На кінофестивалі в Карлових Варах переміг фільм про лісоруба з України

Фільм американського режисера Дієго Онгаро "Боб і дерева" отримав "Кришталевий глобус"

На кінофестивалі в Карлових Варах переміг фільм про лісоруба з України
Фото: "Радио Свобода"

Художній фільм американського режисера Дієго Онгаро "Боб і дерева" отримав "Кришталевий глобус" - головний приз 50-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах, який закінчився 11 липня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Стрічка розповідає про життя лісоруба, який веде щоденний, часто нерівний, бій заради своєї єдиної пристрасті - любові до природи.

Головну роль у фільмі зіграв не професійний актор, а справжній лісоруб Боб Тарасюк. Як він розповів під час вручення нагороди, його дідусь родом з України.

"Я ще у своєму житті не виїжджав зі Штатів. Але моя бабуся була чешкою, а дідусь - з України. Цю нагороду я присвячую їм", - сказав Боб Тарасюк.

Представлена в конкурсній програмі стрічка українського режисера Єви Нейман "Пісня пісень", в основі якої лежить однойменний твір Шолом-Алейхема, на фестивалі була відзначена увагою екуменічного журі.

Перемогу в категорії документальних фільмів отримала стрічка чеського режисера Єлени Тршештікової "Меллорі", яка розповідає про долю наркоманки - важку дорогу із самого дна до перемоги над хворобою.

Усього на кінофестивалі було показано більш ніж 220 фільмів зі 60 країн світу. Наступний, 51-й фестиваль відкриється в Карлових Варах 1 липня 2016 року.

Нагадаємо, фестиваль німого кіно в Одесі "Німі ночі" перенесли з червня на кінець літа - він пройде 22 і 23 серпня. Цього року він буде присвячений темам декомунізації та цензури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram