ГоловнаКультура

Україна зніме відповідь на російський фільм "Крим. Шлях додому"

Режисером картини стане володар трьох "Оскарів"

Україна зніме відповідь на російський фільм "Крим. Шлях додому"
Фото: www.048.ua

Україна має намір залучити до створення фільму про Крим відомого іноземного режисера. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на колегії Міністерства культури.

"Ми почали вести переговори з одним зі світових режисерів, який має три "Оскари", для того щоб зняти український фільм про Крим", - сказав він.

Прем'єр підкреслив, що цей фільм має стати відповіддю на російський фільм "Крим. Шлях додому". За його словами, картину можуть зняти вже до кінця 2015 року.

За

значимо, що лауреатом трьох "Оскарів" є, зокрема, американський режисер Олівер Стоун. Першу нагороду він отримав у 1978 році за кращий адаптований сценарій до фільму Алана Паркера "Опівнічний експрес". Дві інші йому вручили вже як режисерові двох фільмів зі "в'єтнамської трилогії" - "Взвод" і "Народжений четвертого липня". Також три "Оскари" має Стівен Спілберг, в тому числі двічі - як кращий режисер року.

Раніше Яценюк доручив Міністерству юстиції передати в Гаазький трибунал фільм "Крим. Шлях додому" телеканалу "Россия", в якому президент РФ Володимир Путін розповідає про анексію півострова.

Нагадаємо, документальний короткометражний фільм про кримських татар "Кирим" українського режисера Ксенії Жорноклей отримав бронзову статуетку "Приз Ремі" на Міжнародному кінофестивалі у Х'юстоні. Його також показали на Каннському кінофестивалі в рамках проекту Short Film Corner поза конкурсною програмою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram