ГоловнаКультура

Колишній резидент Comedy Club очолив київський "Експоцентр"

"Льодоколу" Бахматову доручили створити на базі ВДНГ кластер IT і культури

Колишній резидент Comedy Club очолив київський "Експоцентр"
Фото: facebook.com/oleksandr.akymenko

З минулої п'ятниці держпідприємство "Експоцентр України" (екс-ВДНГ) очолив бізнесмен Максим Бахматов, відомий також під творчим псевдонімом "Льодокол" Бахматов. У минулому Бахматов відомий як гравець у КВН ("ДИПКОРПУС" та "Аляска"), засновник і активний учасник українського Comedy Club.

У його команду увійшли також журналіст Олександр Акименко (засновник сайту Platfor.ma) і підприємець Максим Яковер (засновник коворкінгу "Часопис").

Нові керівники компанії збираються вивести збиткове держпідприємство на прибуток, повністю оновити його інфраструктуру, парк, павільйони, кафе, озеро і перетворити морально застарілий виставковий центр в центр інновацій та культури.

"Ми відкриваємо двері всім організаторам яскравих і якісних подій. Комплекс має ожити, вийти з анабіозу і перестати бути зоною відчуження... Ми шукаємо кураторів різноманітних напрямків: від освіти до спорту, від сучасного мистецтва до IT", - написав Акименко у фейсбуці.

За словами Бахматова, який зараз очолює керівну компанію ВДНГ, проблем у центру досить багато: заблоковані рахунки, 20 млн грн боргу, інтерес з боку прокуратури та податкової. Ті ж павільйони - взагалі не опалюються вже вісім років, а це означає, що вже з жовтня проводити в них виставки важко. Але нова команда сповнена оптимізму і збирається вирішити всі ці проблеми.

Основним джерелом фінансування може стати приватно-державне партнерство. ВДНГ, як національний центр, не можна приватизувати, але можна залучити до нього інвесторів на підставі договору про приватно-державну співпрацю. Робота над цим - одне із завдань нової команди.

Нагадаємо, "Експоцентр" займає 286,3 га київської території, на ній розташовано 180 будівель та споруд, 20 з яких мають статус історико-культурних пам'яток. Щорічно тут проходять понад 80 міжнародних і спеціалізованих виставок, переважно за підтримки уряду.

ВДНГ відкрила радянська влада у 1958 році у Голосіївському лісі на південному заході Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram