ГоловнаКультура

Російський поет Євтушенко написав вірші про "звірства українських карателів"

Євтушенко прочитав рядки з нового вірша "Медсестра з Макіївки"

Російський поет Євтушенко написав вірші про "звірства українських карателів"
Евгений Евтушенко
Фото: lifenews.ru

Російський поет Євген Євтушенко прочитав рядки зі свого нового вірша "Медсестра з Макіївки" на спільній прес-конференції з Йосифом Кобзоном.

Про це повідомляється в сюжеті російського телеканалу "НТВ".

"Євгену Євтушенкові влітку виповниться 83. Нещодавно він переніс важку хворобу і операцію, але голос епохи як і раніше міцний. І перо поета чуйне до сучасності: новий вірш "Медсестра з Макіївки" про військову трагедію на Донбасі", - так прокоментували нове творіння Євтушенка на "НТВ".

За словами російських журналістів, "в основі вірша лежить реальна історія Людмили Прохорової, яка працювала в інтернаті для дітей, заражених ВІЛ-інфекцією. Її розстріляли, коли вона поверталася з роботи додому".

"Медсестра из Макеевки"

Кусками схоронена я.

Я, Прохорова Людмила.

Из трех автоматов струя

Меня рассекла, разломила.

Сначала меня он подшиб -

Наверно, нечаянно, что ли.

С пьянчугами в масках их джип,

Да так, что я взвыла от боли…

Что мертвым? Молчать да молчать,

Не хочет никто быть забытым.

Но дайте хоть нам домечтать

Ни за что, ни про что убитым.

Зазначимо, російський поет, есеїст, драматург, перекладач, лауреат Нобелівської премії з літератури 1987 року Йосип Бродський назвав Євтушенка "фабрикою з відтворення самого себе".

"Євтушенко? Ви знаєте - це не так все просто. Він, звичайно, поет дуже поганий. І людина він ще гірша. Це така величезна фабрика з відтворення самого себе. З репродукції самого себе", - зазначив Бродський в інтерв'ю з Елізабет і Хайнцем Маркштейнами, що відбулося у Відні в перші дні після від'їзду з СРСР у 1972 році.

Нагадаємо, Йосип Кобзон відкрито підтримує бойовиків "ДНР" та "ЛНР". Йому заборонено в'їзд в Україну. У рідному місті Кобзона на Донбасі зняли присвячену йому меморіальну дошку, а Полтавська міськрада позбавила його звання почесного громадянина міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram