ГоловнаКультура

Мінкульт відкинув закиди художників щодо Венеціанської бієнале

Міністерство переклало всі фінансові витрати на PinchukArtCentre

Мінкульт відкинув закиди художників щодо Венеціанської бієнале
Венецианская биеннале, украинский павильон
Фото: www.facebook.com/PinchukArtCentre

Міністерство культури відкинуло закиди художників, які брали участь у роботі українського павільйону на Венеціанській бієнале.

Як сказано в коментарі заступника міністра культури з питань європейської інтеграції Андрія Вітренка, називати "економію майже 2 млн бюджетних коштів" самоусуненням Мінкульту від підготовки до участі в бієнале означає спотворювати факти і логіку роботи міністерства.

Міністерство стверджує, що надавало всю необхідну організаційну та методичну підтримку PinchukArtCentre, який взяв на себе фінансування витрат, пов'язаних з участю України в бієнале.

"Про фінансування організації виставки за рахунок державного бюджету мови бути не могло, враховуючи ситуацію в країні... З державного бюджету не фінансуватимуться ні гонорари, ні відрядження чиновницьких делегацій до Венеції", - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, раніше художники-учасники українського павільйону на Венеціанській бієнале написали відкритого листа, в якому висловили глибоку подяку Мінкульту "за його повну відсутність на бієнале".

Підписанти листа заявили, що Мінкульт обіцяв виділити невелике фінансування і запросив незалежних кураторів Оксану Баршинову і Михайла Рашковецького, але потім залишив запрошених кураторів без контракту і відмовився якось фінансувати проект. При цьому внесок Рашковецького і Баршинової в організацію роботи павільйону залишився неоплаченим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram