ГоловнаКультура

Фільм Анатолія Матешка "Полон" покажуть на Каннському кіноринку

В український прокат "Полон" обіцяють випустити восени

Фільм Анатолія Матешка "Полон" покажуть на Каннському кіноринку
Кинорынок в Каннах
Фото: IndieWire

На міжнародному кіноринку, який проходитиме в рамках 68-го Каннського кінофестивалю, покажуть новий фільм українського режисера Анатолія Матешка "Полон".

Про це режисер розповів на прес-конференції, присвяченій роботі українського павільйону в Каннах.

"Фільм емоційний, але при цьому узагальнює теми полону і війни, - розповідає режисер. - Він про те, що війна відбирає право людини не тільки жити, а й померти. У полоні людина не належить сама собі".

Картина Матешка розповідає про добу в полоні. У фільмі - 12 героїв, яких режисер порівнює з апостолами. "У фільмі є відсилання до Євангелія від Матвія - "якою мірою міряєш, такою мірою і тобі буде відміряно".

Головні ролі зіграли Володимир Горянський, Лариса Руснак, Остап Ступка та інші. Дія фільму відбувається в сучасній Україні.

"Робота над сценарієм була експериментом, - ділиться Матешко. - Ми написали перший варіант сценарію, а потім сіли репетирувати з акторами. З нами сиділа асистент і записувала всі зміни, які ми вносили. У підсумку ми зняли фільм за 7 днів, тому що актори вже вжилися в роль. Актори взагалі дуже скучили за такою роботою".

Планують, що в український прокат "Полон" вийде восени цього року. Бюджет фільму поки що не розкривається, продюсери фільму лише заявляють, що картину зняли без підтримки Держкіно.

Показ фільму Матешка в Каннах пройде 16 травня.

Каннський кіноринок є частиною Каннського кінофестивалю. У рамках кіноринку проходять презентації проектів, передпродаж фільмів у міжнародний прокат та інші події, пов'язані з кінобізнесом.

Кіноринок у Каннах буде проходити з 13 по 22 травня 2015 року. Каннський кінофестиваль - з 13 по 24 травня. Нагадаємо, що жоден український фільм не відібрано для показу в конкурсних програмах кіноогляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram