ГоловнаКультура

У США знімуть серіали за Куртом Воннегутом і Олдосом Хакслі

На екрани перенесуть "Колиску для кішки" і "Дивовижний новий світ"

У США знімуть серіали за Куртом Воннегутом і Олдосом Хакслі
Фрагмент обложки издания "Колыбели для кошки" Воннегута

Сьогодні стало відомо про те, що на американському телебаченні знімають екранізації двох культових романів - "Колиски для кішки" Курта Воннегута і "Дивовижного нового світу" Олдоса Хакслі.

Зокрема, компанія IM Global Television зніме серіал за романом Курта Воннегута, повідомляє

"Афиша-Воздух".

Роман уперше опублікували 1963-го, він став одним із найпопулярніших творів автора. Розповідає про винахід речовини "Лід Дев'ять", потрапляння якої у воду здатне спричинити екологічну катастрофу глобального масштабу.

"«Колискова для кішки» це справжня класика не тільки наукової фантастики, а й літератури загалом. Для нас велика честь адаптувати цей твір для телеекрану", - заявив один із засновників IM Global Television Марк Штерн в

інтерв'ю The Wrap. Зараз компанія шукає сценаристів для проекту.

Продюсерська компанія Стівена Спілберга Amblin Television зніме серіал за антиутопією Олдоса Хакслі "Дивовижний новий світ"

, пише The Hollywood Reporter.

Сатиричний роман Хакслі розповідає про світ далекого майбутнього, де немає хвороб, бідності і воєн, усі люди живуть в єдиній державі, а споживання зведено до культу. Люди більше не народжуються традиційно, їх вирощують на спеціальних заводах. Тих, хто не поділяє цінностей суспільства споживання, відправляють у резервації. Один з головних героїв роману йде проти системи, що ставить під загрозу цілісність усього суспільства.

"Дивовижний новий світ" вийшов 1932 року і сьогодні займає п'яте місце в списку ста кращих англомовних романів двадцятого століття видавництва Modern Library. За адаптацію книги візьметься лауреат премії "Еммі" за міні-серіал «Викрадені» Леcлі Боем.

Нагадаємо, цього року на ТБ вийшов ще один серіал-екранізація - цього разу романа Філіпа Діка "Людина у високому замку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram