ГоловнаКультура

У Лос-Анджелесі роздали "Оскари"

У номінації "Кращий фільм" переміг "Бердмен" Алехандро Гонсалеса Іньярріту

Фільм "Бердмен" режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту отримав головний приз Американської кіноакадемії - "Оскар". 87-ма церемонія вручення премій "Оскар" відбулась у ніч з 22 на 23 лютого.

"Бердмен" - комедія про театральну катастрофу голлівудської зірки, котра вже закотилася, - визнали кращою роботою року. Крім того, її режисер Іньярріту удостоївся нагороди за кращу режисуру. "Бердмен" також отримав "Оскара" за кращий сценарій і кращу операторську роботу.

Премію американської кіноакадемії за кращу чоловічу роль отримав Едді Редмейн, який зіграв головну роль у фільмі "Всесвіт Стівена Хокінга". У номінації "Краща жіноча роль" перемогла Джуліанна Мур, яка зіграла у фільмі "Все ще Еліс".

Кращою актрисою другого плану стала Патриція Аркетт за фільм "Отроцтво". "Оскара" в номінації "Краща чоловіча роль другого плану" отримав Джей Кей Сіммонс, який зіграв у фільмі "Одержимість". Ця сама картина отримала ще два "Оскари" - за найкращу звукорежисуру і кращий монтаж.

Фільм "Готель "Гранд Будапешт" отримав головні призи Американської кіноакадемії в номінаціях "Кращі костюми", "Кращий грим", "Краща робота художника-постановника" і "Краща музика".

Премію за монтаж звуку отримала стрічка "Снайпер", за спецефекти - науково-фантастичний фільм "Інтерстеллар". За адаптований сценарій "Оскара" отримала "Гра в імітацію".

У номінації "Кращий фільм іноземною мовою" переміг фільм "Іда" польського режисера Павла Павліковського. У цій категорії був також номінований "Левіафан" російського режисера Андрія Звягінцева. Українські фільми цього року в цю номінацію вкотре не пройшли.

Кращим мультфільмом стало "Місто героїв". "Громадянин чотири" про викривача спецслужб США Едварда Сноудена отримав "Оскара" в номінації "Кращий документальний фільм".

Кращою піснею в кінофільмі стала композиція Glory з кінострічки "Сельма". Її виконали Коммон і Джон Ледженді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram