ГоловнаКультура

На Берлінале представили російсько-українсько-польський фільм Олексія Германа-молодшого

Фільм "Під електричними хмарами" претендує на головні нагороди фестивалю

На 65-му Берлінському кінофестивалі, який відбувається цими днями, пройшла прем'єра фільму Олексія Германа-молодшого "Під електричними хмарами", знята в ко-продукції Росії, України і Польщі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Премьера "Под электрическими облаками" в Берлине: (слева направо) Мераб Нинидзе, Виктория Короткова, Анастасия
Мельникова и Луи Франк, сыгравшие в фильме
Фото: EPA/UPG
Премьера "Под электрическими облаками" в Берлине: (слева направо) Мераб Нинидзе, Виктория Короткова, Анастасия Мельникова и Луи Франк, сыгравшие в фильме

Вранці у вівторок, 10 лютого, фільм Германа-молодшого показали пресі. Оцінки кількох кінокритиків вийдуть завтра в журналі Screen, який складає рейтинг конкурсних фільмів Берлінале.

Герман-молодший знімав свій фільм шість років. Ідея фільму виникла у режисера в 2008 році, він почав зйомки, але пізніше йому довелося доробляти фільм батька - "Важко бути богом". Зйомки почалися в 2012 році і пройшли в Росії та Україні. Фільм є спільним виробництвом трьох країн - Росії, України та Польщі. З боку України гроші на картину Германа-молодшого виділило Держкіно за результатами конкурсу проектів.

За словами режисера, він намагався зняти фільм про сучасну Росію, таку, якою вона постає після розвалу Радянського Союзу. Події у фільмі, розділеному на 7 розділів, пов'язані з недобудованою висотною будівлею - розповідаються історії архітектора будівлі, власника і його спадкоємців, гастарбайтера тощо.

У Берліні "Під електричними хмарами" представлений в основному конкурсі і претендує на отримання "Золотого ведмедя".

Чи оцінить фільм Германа-молодшого журі на чолі з американським режисером Дарреном Аронофскі, публіка дізнається вже 14 лютого під час церемонії нагородження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram