ГоловнаКультура

Міністр культури Кириленко отримав двох заступників

Жоден із заступників не має досвіду роботи в культурній сфері

Міністр культури Кириленко отримав двох заступників
Фото: korrespondent.net

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк призначив двох заступників міністра культури В'ячеслава Кириленка.

Про це повідомляє видання Prostir.Museum.

Розпорядженням від 10 грудня прем'єр-міністр звільнив заступників Євгена Нищука - Олесю Островську-Люту, Олександра Журавчака і Світлану Фоменко.

Новим заступником міністра з питань євроінтеграції замість Світлани Фоменко став Андрій Вітренко. Родився 27 березня 1978 року. Закінчив Кіровоградський державний технічний університет з дипломом магістра з фінансів. Другу освіту здобув в Українській академії зовнішньої торгівлі. Працював у Кіровоградській торгово-промисловій палаті, експертом у недержавній організації "Інститут євроатлантичного співробітництва", керував офісом члена Європарламенту. З 2007-го по 2009 рік був керівником управління міжнародних відносин політичної партії "Народний Союз "Наша Україна". До червня 2014 року Вітренко очолював офіс депутата Європарламенту.

Окрім того, заступником міністра - керівником апарату тимчасово призначено Юрія Зубка. Він попрацює на цій посаді, поки нинішній заступник - Тамара Мазур - перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Юрій Зубко народився 24 грудня 1967 року. Освіту здобув у Київському політехнічному інституті і на юридичному факультеті КНУ ім. Тараса Шевченка. 1989 року разом з В'ячеславом Кириленком заснував Українську студентську спілку. На відміну від свого колеги Андрія Вітренка, Зубко двічі працював у Міністерстві культури. 2006 року він 5 місяців працював першим заступником голови Державної служби туризму і курортів при Мінкульті, а 2008 року був призначений на посаду заступника міністра культури і туризму Василя Вовкуна.

Окрім того, Юрія Зубка 1998-го і 2002 року обирали до Київради, де він працював у комісії з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку. 2006 року він став головою депутатської групи Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" в Київраді. Під час парламентських виборів 2002 року і президентських виборів 2004 року керував штабом Коаліції молоді "Наша Україна".

Тож станом на 12 грудня вакантними в Мінкульті залишаються посади заступника і першого заступника міністра культури.

Нагадаємо, раніше культурна громадськість виступила зі звернення на адресу В'ячеслава Кириленка з проханням налагодити діалог із професіоналами культурної сфери для проведення реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram