ГоловнаКультура

У музеї Гончара запустять творчий проект до річниці Майдану

Виставка триватиме два місяці

У музеї Гончара запустять творчий проект до річниці Майдану
Архив
Фото: Александр Ратушняк

З 28 листопада 2014 року по 26 січня 2015 року в музеї Івана Гончара в Києві триватиме виставка, присвячена річниці Євромайдану, або Революції гідності. Про це кореспондента LB.ua повідомив керівник проекту "Творчість свободи: (р) еволюційна культура Майдану" і заступник директора музею Ігор Пошивайло.

"На виставці буде представлено понад 500 експонатів із зібрання державних музеїв, громадських ініціатив і приватних колекцій, що розкривають тему креативної революційності Майдану: від засобів самозахисту (щитів, касок, кийків) до унікальних артефактів, як от прапори  з "Ялинки", 10-метрове панно "Майдан", живопис Художнього пленеру Майдану, дитячі малюнки й інше", - повідомив Пошивайло.

Крім того, важливою складовою проекту є його мультимедійна частина: відеоісторії Євромайдану, аудіо "Звуки Майдану", пісні та музичні кліпи, 3D-візуалізація Майдану.

Відвідувачі також зможуть ділиться власними історіями і спогадами, залишати свої думки, враження, побажання на стіні "Голос відвідувачів", у "Просторі усних історій", у куточку "Поділися своєю історією", написати і надіслати листа знайомим або воїнам через Пошту Майдану, взяти участь у букросингу від Бібліотеки Майдану.

"Творчість Свободи" стане простором, в якому вируватиме суспільне життя, як на Майдані, - адже програма передбачає протягом двох місяців програму заходів: кінопокази, перформанси та флеш-моби, сліповери, майстер-класи з народного мистецтва, презентації видань, презентації громадських об'єднань і ініціатив протестного руху, дискусійну платформу і лекторій від Інституту національної пам'яті та Відкритого університету, виготовлення дітьми газети та відеофільмів, збір експонатів для Музею Майдану та багато іншого", - повідомляють організатори.

Відкриття виставки - 28 листопада о 17:00.

Арт-куратори проекту: львівський художник Влодко Кауфман і художниця Катерина Ткаченко.

Читайте: Музейники шукають місце для Майдану

Нагадаємо, 16 жовтня в Національному художньому музеї України відкрилася виставка львівського художника Влодка Кауфмана "Свобода". Експозиція включала артефакти з колекції майбутнього Музею Свободи/Музею Майдану і простір для взаємодії з відвідувачами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram