ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі відбудеться дев'ятий форум ART-KYIV Contemporary

Хедлайнером форуму стане відомий іспанський художник Хосе-Марія Кано

У Мистецькому Арсеналі відбудеться дев'ятий форум ART-KYIV Contemporary
Фото: Мистецький Арсенал

З 18 по 30 листопада в Мистецькому Арсеналі відбудеться ІХ форум ART-KYIV Contemporary, на якому представлять понад 40 проектів від українських сучасних художників, кураторів і арт-інституцій.

Як повідомляють організатори форуму, одним із хедлайнерів стане відомий іспанський художник і композитор Хосе-Марія Кано.

Хосе-Марія Кано представить проект "Si cecidit de genu pugnat" (лат: "Навіть якщо він впаде, продовжить боротьбу на колінах"). Роботи в рамках цього проекту виконано в техніці живопису воском. Кано виставить в Арсеналі серію своїх робіт під назвою "Про провидіння» (назву взято з тексту давньоримського філософа Луція Сенеки про необхідність гідно зустрічати будь-які випробування долі).

Крім того, на ART-KYIV Contemporary 2014 представлять проекти, які, за словами організаторів, "резонують з викликами часу".

Зокрема, на форумі покажуть проект "Елементи дійсності" (куратор - Олександр Соловйов), живопис і графіку Олександра Ройтбурда, проект "Зігріти Україну", пейзажі Анатолія Криволапа та Олега Тістола, і безліч інших індівуальних та колективних проектів.

У рамках форуму працюватиме також освітня програма. Лекції прочитають мистецтвознавці Яніна Пруденко та Ольга Балашова, фотографи Олександр Ляпін та Віктор Марущенко, культуролог Олександр Івашина та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram