ГоловнаКультура

На з'їзд Спілки письменників збираються витратити 400 тис. гривень

За загальної кількості членів Спілки 2110 людей на з'їзд приїдуть тільки 400

На з'їзд Спілки письменників збираються витратити 400 тис. гривень

29 листопада в Києві пройде з'їзд Національної спілки письменників України, на якому оберуть голову Спілки.

Про це повідомляє видання

"ЛітАкцент".На засіданні ради Спілки письменників прийняли рішення, що за кількості членів Союзу у 2110 людей на з'їзд приїдуть близько 400 письменників.

Для проведення з'їзду орендували зал університету імені Драгоманова. Приблизний бюджет заходу - 400 тисяч гривень. За словами в.о. голови Спілки Олександра Божка, делегатам оплатять лише транспортні витрати.

На з'їзді планують проголосувати не тільки за нового голову, а й за зміни до статуту Спілки - обмеження повноважень голови, розпуск президії Спілки та люстрацію.

На посаду голови Спілки письменників претендують чотири людини: нинішній виконувач обов'язків голови Олександр Божко (глава Київської письменницької організації Спілки письменників), видавець газети "Українська літературна газета" Михайло Сидоржевський, секретар Спілки письменників з роботи з молодими авторами Сергій Пантюк і директор департаменту видавничої справи та преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко.

"ЛітАкцент" зазначає, що у Спілки письменників - великі проблеми з підвідомчою державною нерухомістю: будівлею Спілки, де нещодавно відкрили ресторан, поліклінікою, яку Спілка втратила, а також з будинками творчості в Одесі та Криму.

Повний бюджет Спілки письменників за 9 місяців цього року, за підрахунками "ЛітАкценту", складає більш ніж 3 млн грн: 1,457 млн Спілка заробила переважно коштом здачі в оренду майна і землі, 1,625 млн отримала з держбюджету, значну частину Спілка витрачає на податки, штрафи і зарплату співробітникам (у Києві та регіонах на зарплати пішло близько 300 тис. грн). Літературні заходи в областях обійшлися Спілці письменників у 27 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram