ГоловнаКультура

Переможцем "Молодості" став німецький фільм "Десь там"

Російський фільм "Клас корекції" став найкращим повнометражним фільмом

1 листопада в кінотеатрі "Київ" пройшла церемонія закриття 44 міжнародного кінофестивалю "Молодість", на якій вручили призи переможцям міжнародних конкурсів.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Володарем головного призу "Молодості", статуетки "Скіфський олень", став німецький фільм "Десь там". Він же отримав приз глядацьких симпатій, набравши в середньому 4,6 бала.

Найкращим фільмом повнометражного конкурсу стала картина "Клас корекції" (Росія). Спеціальні згадки - у фільмів "Діфрет" (Ефіопія) і "Суд" (Індія).

Найкращою короткометражкою міжнародне журі визнало фільм "Плоть і кров" (Аргентина), спеціальне згадка - в українського фільму "Вигадка" Катерини Чепик.

У студентському конкурсі переміг фільм "Берлінська трійка" (Німеччина), спеціальну відзнаку отримала картина "Шлюбні розмови" (Мексика, США).

Переможцем національного короткометражного конкурсу стала робота Никона Романченка "Обличчя". Дипломи отримали також Марина Врода за фільм "Равлики" та Олександр Ратій за "Прості речі".

Альтернативні журі також оголосили сьогодні свої рішення. Екуменічне журі відзначило три фільму - короткометражку "Востаннє в Парижі" і два повні метри - "Діфрет" з Ефіопії і німецький фільм "Десь там".

Найкращим фільмом за версією журі ФІПРЕССІ став болгарський "Урок".

Найкращим фільмом паралельного конкурсу "Сонячний зайчик" став шведський фільм "Усе ламається". Спеціальної згадки удостоївся фільм "Форт Б'юкенен", який також брав участь в основному конкурсі.

Фільмом закриття кінотеатрі стала документальна україно-російська картина "Росія/Україна. Реальність на Майдані".

Нагадаємо, кінофестиваль "Молодість" відкрився 25 жовтня. Покази фільмів, у тому числі фільму-переможця, триватимуть 2 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram