ГоловнаКультура

Кінотеатр "Жовтень" відновлять за страховкою

Пожежу в кінозалі можна було відразу погасити вогнегасниками

Відновлення кінотеатру "Жовтень" оплатять страхові компанії. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, пише "Інтерфакс-Україна". За його словами, зараз експерти оцінюють суму збитків від пожежі.

Кличко додав, що відновлення та реконструкція кінотеатру стане ключовим завданням для столичної влади.

Видання "Апостроф" у свою чергу повідомляє, що орієнтовно збиток від пожежі становить 7 мільйонів гривень. При цьому балансова вартість усього комплексу - близько 20 мільйонів. Начальник київської міліції Олександр Терещук повідомив, що найімовірніша версія того, що відбулося, ‒ підпал.

При цьому Кличко попередив, що остаточну причина займання повідомлять у п'ятницю вранці. "Вже завтра вранці ми матимемо остаточну інформацію. Порушено кримінальне провадження в цьому напрямку і ключове завдання - встановити причину, щоб не було спекуляцій", - розповів він.

Пожежа в "Жовтні" сталася у ніч на четвер. Займання почалося, коли в кінотеатрі показували фільм на ЛГБТ-тематику, і, за словами очевидців, люди спочатку вважали, що пожежа - це якась гомофобна акція. "Це була якась палиця, яка горіла рожевим полум'ям, вона пролетіла у нас над головами", - розповів один із них "Громадському ТV".

"Пожежа була локальною, її спочатку можна було загасити вогнегасником - горіло чотири крісла, проте вогнегасники не працювали. Люди одразу не зрозуміли, що відбувається, - вони вважали, що це частина фільму", - додав він.

Унаслідок пожежі в кінотеатрі повністю згорів дах і кілька кінозалів на другому поверсі, перший поверх весь залито водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram