ГоловнаКультура

Кінематографісти "Вавилон'13" отримали премію за внесок в українське кіно

Почесний приз вручили на відкритті кінофестивалю "Молодість"

25 жовтня в Національному палаці "Україна" відбулася церемонія відкриття міжнародного кінофестивалю "Молодість", на якій вручили почесні призи за внесок у кінематограф.

Про це повідомляє коресподент LB.ua.

Зокрема, за внесок у світовий кінематограф почесного "Скіфського оленя" отримав грузинський режисер Ельдар Шенгелая. Його фільм "Блакитні гори, або Неправдоподібна історія" можна буде побачити в програмі кінофестивалю.

А за вклад в українське кіно отримали приз ініціатори проекту "Вавилон-13", який розпочав свою роботу під час Майдану і продовжує знімати короткі фільми про події в Україні - зокрема, на Сході.

У "Вавилоні-13" беруть участь молоді українські режисери, які знімають документальні фільми про сучасну Україну. На даний момент в активі проекту - понад 150 короткометражок. Ознайомитися з роботами "Вавилону" можна на сторінці проекту на Youtube.

На церемонії відкриття 44-ї "Молодості" були присутні міністр культури Євген Нищук, мер Києва Віталій Кличко, а також Віктор та Катерина Ющенки. Ющенко, нагадаємо, є почесним президентом кінофестивалю.

Фільмом відкриття кіноогляду стала французька драма "Три серця" режисера Бенуа Жако, головні ролі в якому виконали Шарлотта Генсбур, Кьяра Мастрояні та Катрін Деньов.

Кінофестиваль "Молодість" триватиме до 2 листопада. В рамках кіноогляду покажуть понад 40 українських фільмів, пройдуть кілька конкурсів повнометражних і короткометражних картин і серія лекцій і майстер-класів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram