ГоловнаКультура

У Києві відбудеться серія концертів сучасних українських композиторів

У кожному з концертів музика українського композитора лунатиме поряд із творами зарубіжних композиторів

Музичне агентство "УХО" підготувало серію концертів, присвячених творчості сучасних українських композиторів та її світового контексту.

Як повідомляється на офіційній сторінці "УХО", концертів буде вісім, кожен з яких буде здвоєним.

Таким чином, у кожному концерті український автор гратиме разом із закордонним - за вибором кураторів з агентства, або ж за вибором українського композитора.

Пари будуть такими: Валентин Сильвестров - Арво Пярт, Людмила Юріна - Джачинто Шельсі, Вікторія Польова - Джон Тавенер, Алла Загайкевич - Шарунас Накасу, Олексій Коломійцев - Йоханнес Шолльхорн, Максим Шалигін - Луї Андріссен. Грудневий концерт буде присвячений різдвяній музиці Святослава Луньова.

Серія відкриється сольним концертом піаніста Євгена Громова, який відбудеться 26 жовтня. У програмі - роботи Володимира Загорцева і Арнольда Шенберга.

Фото: Агентство "Ухо"

Як повідомляє "УХО", 27 жовтня Загорцеву, одному з найцікавіших представників "Київського авангарду", виповнилося б 70 років. Свій перший твір у запропонованій Шенбергом серійній техніці він написав у 1964 році і залишався прихильником цієї техніки до кінця життя. "Окрім техніки з Шенбергом Загорцева зближує подібний психологічний клімат творчості, неймовірна структурованість і експресія музичного висловлювання", - пишуть куратори серії концертів.

Музика Володимира Загорцева звучала в Україні рідко і фрагментарно, а після його смерті перестала звучати взагалі. На сольному концерті Євгена Громова прозвучать як фортепіанні твори Загорцева 60-90-х, так і роботи засновника Нової віденської композиторської школи. У вересні виповнилося 140 років з дня народження Арнольда Шенберга.

Всі концерти цієї серії відбудуться у Fairmont Grand Hotel Kyiv. Початок о 19:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram