ГоловнаКультура

Міноборони проведе переговори з приводу зйомок фільму про АТО

У міністерстві мають намір доручити створення фільму американським режисерам

Міноборони проведе переговори з приводу зйомок фільму про АТО
Александр Данилюк
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони України має намір до грудня провести переговори з режисерами зі США з приводу зйомок повнометражного художнього фільму про антитерористичну операцію (АТО) на сході України.

Про це на брифінгу сказав радник міністра оборони Олександр Данилюк.

"Після того, як кілька режисерів і голлівудських фундацій побачили ролик про українську армію, розглядається взагалі варіант того, що, можливо, буде знято фільм про цю війну... Я думаю, це питання найближчого місяця. Зараз будуть переговори, і якщо вдасться знайти під це відповідний бюджет, то ми зможемо побачити щось нове для України", - повідомив він.

Данилюк припускає, що над фільмом працюватиме творець ролика режисер Реймонд-Вілкінс. Радник міністра наголосив, що режисер і його команда створювали ролик виключно на волонтерських засадах, хоча виробництво коштувало близько 2 млн гривень.

Міноборони ще в серпні мало зустріч з українськими режисерами та креативними директорами рекламних агентств для обговорення питання формування позитивного образу армії в суспільстві. З цією метою було вирішено створити кілька іміджевих рекламних роликів про участь солдатів-добровольців у бойових діях в АТО.

Нагадаємо, 2010 року американський режисер Ренні Харлін зняв фільм "5 днів війни" про події серпня 2008-го в Південній Осетії. Грузинські військові надали для зйомок уніформу, танки і вертольоти, а президент Грузії Михайло Саакашвілі дозволив зйомки у власній резиденції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram