ГоловнаКультура

У Києві втретє пройде фестиваль документального театру

Організатори "Документа" зібрали гроші на його проведення методом краудфандингу

У Києві втретє пройде фестиваль документального театру
Фото: Facebook / Document. International Theatre Festival

Із 17 по 20 жовтня в Києві втретє відбудеться театральний фестиваль «Документ».

Про це LB.ua повідомила одна з організаторів проекту, поетеса Катерина Бабкіна.

Заходи фестивалю: вистави, воркшопи та читання - пройдуть цього року в Києві і будуть об'єднані темою "Документ Майдану". У фестивалі візьмуть участь режисери й артисти з України, Німеччини, Польщі, Росії.

«Цього року в нас експериментальні обговорення у форматі вистави з ключовими учасниками культурного життя країни, які стали свідками і двигунами подій на Майдані; повноцінні документальні проекти, створені в Україні на тему подій 2013-2014, деякі з яких демонструються вперше. Цього року ми знову співпрацюємо з Rimini Protokoll (Німеччина), петербурзьким театром Post і режисером Дмитром Волкострєловим. Разом із цими людьми ми готуємо спільну мультимедійну постановку про відстані і кордони в широкому сенсі», - розповіла Бабкіна. Мова зокрема і про кордони можливого, гендерні, культурні та соціальні дистанції в сучасному суспільстві.

Гроші на організацію фестивалю збирали за допомогою «Спільнокошту». Зібрану суму - 12 тис. грн - витратять на оплату приїзду на фестиваль українських режисерів і акторів з проектами, спектаклями і читаннями, а також на організацію воркшопів на мінімально комфортному рівні, частково - на технічне забезпечення проведення вистав і читань, які гості фестивалю привезуть з інших міст України.

Фестиваль стартує в п'ятницю, 17 жовтня, о 16:00 в будівлі Гете-інституту в Україні по вул. Волоській, 12/4. Там само пройде кілька заходів "Документа": читання, конференції, публічні інтерв'ю. Частина програми буде проходити на території Кіностудії ім. Довженка.

Нагадаємо, нещодавно в Києві відбувся 7-й Гогольфест. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram