ГоловнаКультура

Макаревич виступив перед переселенцями у Святогірську

Лідер "Машини врємєні" приїхав на Донбас з гуманітарною місією

12 серпня близько 19:00 Андрій Макаревич виступив із концертом перед біженцями у Святогірську Донецької області. Про концерт повідомив АТН, а очевидці виклали любительське відео на Youtube.

Макаревич. Концерт у Святогірську.

Лідер легендарної "Машини врємєні" поспілкувався з українцями Донбасу, які були змушені покинути свої будинки через бойові дій і переселитися в тимчасовий табір. Він виконав три пісні під гітару. Під час виступу Макаревича концертний зал обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу "Перлина Донеччини" був переповнений. Музикант знімав публіку на свій мобільний телефон.

Концерт Макаревича у Святогірську. Slavyansk.UA

Люди зустріли виступ Макаревича бурхливими оплесками і криками "Молодець! Дякуємо!" по-українськи. Після концерту він дав інтерв'ю українським телеканалам.

"Я хотів би донести дуже просту думку, яку мені вселили мої батьки, коли я був дуже маленьким, - сказав музикант, відповідаючи на запитання журналістів. - Мені здається, що всім дітям треба вселяти саме цю думку. Що дружити - добре, а сваритися - погано, це неконструктивно. Жити в мирі - це добре, а воювати - погано. Нацьковувати одного на іншого - це некрасиво. А брехати - взагалі негарно. Якщо в дитинстві тобі це пояснили - то ти із цим виріс. А якщо тобі до 5 років цього не пояснили, то в тебе вже потім може бути спотворення, деформація твоєї свідомості".

"Нам однаково жити поруч. І ми нікуди від цього не подінемося. Нам доведеться знову вчитися дружити і говорити одне з одним", - додав лідер "Машини врємєні".

Інтерв'ю Макаревича у Святогірську

"Співак побажав усім миру, а своїй країні - розсудливості. Також він заявив, що не вважає себе дисидентом, у Росії багато думаючих людей, на його думку, і можна вільно висловлювати свою думку про те, що відбувається в Україні", - повідомляє АТН. Видання зазначає, що у Святогірську зараз найбільший пункт розміщення вимушених переселенців із зони бойових дій.

ЗМІ також повідомляють, що до поїздки у Святогірськ Макаревич побував у Слов'янську, де на центральній площі поспілкувався з місцевими жителями, а також заїхав у селище Семенівка.

Відвідати схід України музиканта запросив президент Фонду волонтерів України Тимофій Нагорний. Напередодні Фонд повідомив, що Макаревич "приїде подивитися на наслідки бойових дій у Семенівці та Слов'янську".

Нагадаємо, росіянин Андрій Макаревич неодноразово виступав на підтримку України і брав участь в опозиційних мітингах у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram