ГоловнаКультура

ФСБ "педалює" справу Сенцова, - адвокат

Сенцов навіть не може отримати записки від свого адвоката

Адвокат затриманого в Криму українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомляє, що намагатиметься пом'якшити вирок суду або домагатиметься зняття всіх звинувачень.

Про це Дінзе повідомив в ефірі "Громадського ТБ".

"Хочу, щоб з Олега зняли всі звинувачення. Це завдання максимум. Завдання мінімум, враховуючи політизованість цієї справи і зацікавленість ФСБ у педалюванні цієї справи, - це хоч пом'якшити той вирок, який може призначити суд", - заявив адвокат.

Російські спецслужби, за його словами, акцентують увагу на тому, що в Криму затримали саме "терористів".

Олега Сенцова утримують у слідчому ізоляторі "Лефортово" в Москві. В'язниця відрізняється жорстким ізоляційним режимом, каже адвокат.

"Неможливо нічого передати моєму підзахисному. На відміну від інших слідчих ізоляторів, він не має можливості використовувати мобільний телефон. І, що для мене особливо дивно, він навіть не має можливості передавати записки своєму адвокату", - розповідає Дінзе.

Нагадаємо, 11 травня Сенцова затримали в Криму за звинуваченням в організації терористичного акту. Сенцов перебуває в СІЗО "Лефортово", йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 20 років.

Зі зверненнями з приводу звільнення Сенцова виступали українські кінематографісти та культурні активісти, а також європейські режисери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram