ГоловнаКультура

У Канни приїхав документальний "Майдан" Сергія Лозниці

Фільм показали поза конкурсом

У Канни приїхав документальний "Майдан" Сергія Лозниці
Сергей Лозница
Фото: EPA/UPG

21 травня на Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра фільму Сергія Лозниці "Майдан".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Режисер

Сергій Лозниця, який виріс у Києві, кінематографічну освіту здобув у Москві, а нині живе в Німеччині, дав прес-конференцію на кінофестивалі.

Як і обіцяв, Лозниця розпочав зустріч із журналістами з повідомлення про

затримання українського режисера Олега Сенцова російськими спецслужбами в Криму. Сенцову, який був активістом Майдану, закидають організацію теракту.

Окрім того, режисер відмовився спілкуватися з російськими журналістами, мотивуючи свою відмову тим, що всі російські ЗМІ, так чи інакше, працюють "за вказівкою Кремля".

Фільм "Майдан" уже цього тижня виходить у прокат у Франції. Українська прем'єра пройде в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю, де Сергій Лозниця буде членом журі.

Команда фільму "Майдан" на червоній доріжці Каннського кінофестивалю
Фото: EPA/UPG
Команда фільму "Майдан" на червоній доріжці Каннського кінофестивалю

Раніше на Каннському кінофестивалі в рамках роботи українського павільйону показали короткометражки "Вавилон-13" про протести на Майдані. Організатори національного павільйону відзначають високий інтерес серед гостей до теми України, Майдану та сучасного українського кіно.

Нагадаємо, ще один український фільм

"Плем'я" Мирослава Слабошпицького – бере участь в одній з конкурсних програм Каннського кіноогляду - "Тижні критики". Призери цієї програми будуть відомі вже 22 травня. "Плем'я" також бореться за приз "Золота камера", який вручають кращому дебюту на фестивалі.

67-й Каннський кінофестиваль закривається 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram