ГоловнаКультура

У Каннах показали біографічний фільм про Ів Сен-Лорана

На прем'єрі у фестивальному палаці команді фільму влаштували овацію стоячи

У Каннах показали біографічний фільм про Ів Сен-Лорана
Фото: Festival de Cannes

В основному конкурсі 67-го Каннського кінофестивалю показали фільм Бертрана Бонелло "Сен-Лоран" про культового французького дизайнера Іва Сен-Лорана.

На вечірній прем'єрі, як повідомляє кореспондент LB.ua, фільму аплодували стоячи.

Фільм "Сен-Лоран" розповідає про період життя дизайнера з 1967 по 1976 роки, а також показує його в пізні роки, перед самою смертю (як відомо, Сен-Лоран помер 2012 року).

Роль Іва Сен-Лорана виконав французький актор Гаспар Ульєль, у фільмі також знялися Луї Гаррель, Леа Сейду, Жеремі Реньє та інші.

Прем'єру "Сен-Лорана", серед інших відвідав дизайнер Жан-Поль Готьє, чиї роботи критикують у фільмі як позбавлені елегантності.

Думки критиків щодо фільму розділилися, що, втім, не завадило "Сен-Лорану" удостоїтися овацій стоячи після вечірньої прем'єри в каннському Палаці фестивалів.

Фільм Бертрана Бонелло бере участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю і претендує на "Золоту пальмову гілку". Це вже четвертий фільм, який Бонелло привозить на Круазетт: у 2001 році його удостоїли призу ФІПРЕССІ (журі міжнародної преси) за фільм "Порнограф", а у 2003 і 2011 роках його фільми "Тірезія" і "Будинок терпимості" також були в основному конкурсі.

Зазначимо, що це другий фільм про Іва Сен-Лорана за останній рік. Перший зняв Джаліль Леспере, він вийшов у прокат на початку весни цього року. У головній ролі знявся П'єр Ніне.

Нагадаємо, фестиваль у Каннах триватиме до 24 травня. Цього року він буде коротшим на день через вибори до Європейського парламенту, які, як і президентські вибори в Україні, пройдуть 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram