ГоловнаКультура

Мистецький Арсенал звернувся з відкритим листом з приводу зниклих у Слов'янську режисера і куратора

Колектив музейного комплексу просить владу оголосити пошуки Павла Юрова і Дениса Грищука

Мистецький Арсенал звернувся з відкритим листом з приводу зниклих у Слов'янську режисера і куратора
Павел Юров(справа) и Денис Грищук

Колектив музейного комплексу "Мистецький Арсенал" написав відкритого листа з приводу зникнення театрального режисера Павла Юрова і куратора Дениса Грищука у Слов'янську.

Про це LB.ua повідомили співробітники Мистецького Арсеналу.

Лист адресовано Турчинову, Яценюкові, Валерії Лутковській, Авакову, Ковалю, а також правозахисним організаціям і міжнародній громадськості.

"Колектив НКММК "Мистецький Арсенал" глибоко стурбований тим фактом, що в Україні зникають безвісти мирні громадяни. Серед них є й діячі культури", - сказано в листі.

Денис Грищук - куратор, був волонтером під час роботи Першої Київської бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012. Павло Юров - відомий театральний режисер, лауреат премії "Пектораль", художній керівник експериментального театрального проекту ДрамПортал.

Інформація про те, що Денис і Павло зникли, з'явилася 27 квітня. 26 квітня вранці вони виїхали з Донецька до Слов'янська і повернутися мали вночі 27-го.

Як повідомляють у листі, 28 квітня батьки зниклих дізналися, що їх утримують проти волі невідомі. Про їх стан і місцезнаходження нічого невідомо.

Колектив Мистецького Арсеналу просить владу вжити всіх необхідних заходів, щоб знайти Дениса Грищука і Павла Юрова.

Окрім того, "враховуючи велику кількість жертв і викрадень останнім часом", колектив МА просить "закликати громадян утриматися від поїздок у потенційно небезпечні регіони країни".

У відкритому листі також викладено прохання вжити заходів для захисту прав і свобод громадян України і підготувати відповідне звернення до Європейського суду з прав людини щодо порушень, які сьогодні відбуваються в Україні.

Нагадаємо, в заручниках сепаратистів у Слов'янську, крім Дениса Грищука і Павла Юрова, залишаються три співробітники СБУ України і 7 інспекторів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram