ГоловнаКультура

Мінкульт спростить процедуру отримання державних стипендій та грантів у сфері культури

Раніше доступ до стипендій та грантів був занадто складним, вважають у міністерстві

Мінкульт спростить процедуру отримання державних стипендій та грантів у сфері культури

Міністерство культури перегляне правила, за якими українці можуть подаватися на отримання державних грантів та стипендій.

Про це розповіла перший заступник міністра культури Олеся Островська-Люта в інтерв'ю Громадському радіо.

Вона заявила, що проблему доступу до державних стипендій Міністерство може вирішити "без особливих надзусиль".

"Доступ до стипендій та грантів ускладнений зовсім непотрібними бар'єрами. Наприклад, чимось на зразок висування людей на отримання стипендій регіональними управліннями культури або іншими організаціями, - розповідає Островська. - Але це в принципі не потрібно. Люди повинні мати можливість самостійно подавати заявку на стипендію".

Раніше на своїй сторінці у фейсбуці Олеся Островська-Люта розповіла, що в Мінкульті вже розроблена нова версія положення про стипендії, в якому прибираються зайві бар'єри. Після прийняття цієї постанови подаватися на державні стипендії або гранти зможуть окремі претенденти, а не ті, кого висувають культурні організації.

При цьому заступник міністра заявила, що в міністерстві є й інші проблеми, вирішити які вдасться не так скоро, як питання зі стипендіями. "Одна з головних проблем - багаторічний фінансовий голод", - заявила Островська.

Нагадаємо, Олеся Островська-Люта була призначена першим заступником міністра культури 19 березня. Ще одним заступником міністра став Олесь Журавчак. Міністром культури в Кабміні Арсенія Яценюка є Євген Нищук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram