ГоловнаКультура

Посаду Владислава Троїцького тимчасово віддали композитору

У театрі нового в.о. керівника зустріли спокійно

Посаду Владислава Троїцького тимчасово віддали композитору
Фото: Макс Левин

У Київському муніципальному дитячому музичному театрі (на Подолі) сталася чергова кадрова перестановка. Управління культури столиці представило на зборах колективу нового виконуючого обов'язки художнього керівника - ним став відомий український композитор Ігор Щербаков.

Як повідомили в Дитячому музичному театрі, найближчим часом худрук театру Влад Троїцький повинен пройти серйозний курс лікування, і його вимушена відсутність може розтягнутися на чотири місяці. Тому в якості альтернативи Троїцькому колективу і був представлений композитор Ігор Щербаков. Наразі з приставкою "в.о. художнього керівника", повідомляє ZN.UA 

За словами маестро (на зборах), він налаштований працювати серйозно. Хоча поки не озвучив жодних конкретних планів, пообіцявши попередньо ознайомитися з проблемами колективу.

На думку композитора, складнощів виникнути не повинно, тому що з театром він знайомий, знає багатьох виконавців і диригентів. У цілому (на зборах) нового в.о. керівника зустріли спокійно. Багатьох працівників театру сьогодні хвилює питання майбутньої гастрольної діяльності колективу, яка зараз вимушено згорнута. Про реалізацію проектів, про які раніше говорив Влад Троїцький, наразі не йдеться.

Нагадаємо, на посаду художнього керівника Театру опери та балету для дітей та юнацтва Троїцького призначили наприкінці жовтня. На цій посаді він змінив Раду Поклітару, який керував театром близько півтора року. Трупа столичного театру виступила проти свого нового керівника Влада Троїцького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram