ГоловнаКультура

Проект реконструкції ЦУМу схвалили в КМДА

Реконструкція ЦУМу отримала зелене світло в столичній міськадміністрації.

Проект реконструкції ЦУМу схвалили в КМДА
Фото: Lb.ua

Проект "Реконструкція ЦУМу з реставрацією головних фасадів" компанії ЕСТА Холдинг було розглянуто на Консультативній раді при Головному управлінні охорони культурної спадщини КМДА та позитивно оцінено більшістю учасників Ради.

Відповідно до представленого проекту, історичний фасад будівлі буде збережено у незмінному вигляді.

Про це повідомляє прес-служба ЕСТА Холдингу.

"Ми почули думку експертів і киян і тому переглянули початковий проект, - говорить Максим Громадцов, виконавчий директор компанії ЕСТА Холдинг. - Ми хочемо оновити центральний універмаг столиці і при цьому зберегти і посилити його значення для Києва. Саме тому намагаємося зробити проект максимально відкритим".

Нині в ЦУМі проводять підготовчі роботи, триває облаштування майбутнього будівельного майданчика, в тому числі підготовка до встановлення паркану та очищення території.

Для спілкування з киянами було відкрито гарячу лінію проекту, яка надає інформаційно-довідкові послуги про процес реконструкції, а також інформаційний сайт www.tsumproject.com.

Нагадаємо, київський ЦУМ увійшов у склад Групи ЕСТА 2010 року, після чого було прийнято рішення про початок розробки проекту реконструкції будівлі. Оновлений ЦУМ має відчинити свої двері навесні 2015 року. Бюджет реконструкції становить близько $100 млн.

Раніше зазначали, що в ЦУМі буде представлено демократичні бренди, розраховані на широку купівельну аудиторію.

"Є велика кількість брендів демократичного плану, які в Європі й навіть у Росії визначають ринок, а в нас, на жаль, такий бренд на ринку тільки один - це Zara. В Європі є компанії, наприклад Uniqlo, які продають величезну кількість доволі недорогого одягу і створюють величезний потік відвідувачів. Раніше в Україну вони не приходили, в них не було для цього серйозного майданчика, яким після реконструкції може стати ЦУМ", - сказав Максим Громадцов.

Будівлю київського ЦУМу відкрили 1939 року. Його проект розробляли московські архітектори - Д. Фрідман і Л. Мецоян.

Компанія Еста Холдинг - керуюча компанія Групи ЕСТА, холдингу нерухомості групи СКМ. Виступає як інвестор і девелопер, а також здійснює стратегічне управління об'єктами комерційної та готельної нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram