ГоловнаКультура

Прокаєва запевняє, що ніколи і нікому не давала хабарів

Винуватими традиційно назвали журналістів.

Прокаєва запевняє, що ніколи і нікому не давала хабарів

Екс-модель, заступник генерального директора Києво-Печерського заповідника Влада Прокаєва (Литовченко) запевняє, що не давала хабар 50 тис. доларів за своє призначення. Про це вона розповіла в інтерв'ю сайту Обозреватель.

"Ще до мого призначення на посаду заступника Генерального директора Києво-Печерського заповідника Вікторія Ліснича попросила мене позичити їй 50 тисяч доларів для ремонту приміщень в корпусі адміністрації, закупівлі оргтехніки, меблів та проведення Wi-Fi, - розповіла журналістам Прокаєва. - Я й позичила. Через час, коли нічого з перерахованого вище не з'явилося, я поставила запитання, де ж це все, і коли я отримаю назад борг. Мені відповіли: "Ти отримала посаду? До побачення".

Далі Прокаєва описує, що трапилося в кабінеті Лісничої, коли була записана фраза про хабарі: "Я зупинилася і розповіла історію про 50 тисяч доларів, позичених у мене Гендиректором. І оскільки Вікторія Миколаївна повідомила мене, що ці гроші пішли на оплату отримання моєї посади, я і нагадала їй перед телекамерами цю ситуацію. Мені дуже хотілося, щоб про все це дізнався Міністр. Тож вимовила фразу: "Особисто для Міністра це говорю". Але в результаті сюжет змонтували так, що ключового слова "говорю" в ньому не виявилося - і вийшло, що я дала гроші "особисто для Міністра".

Нагадаємо, вчора на прес-конференції в Києві новий генеральний директор Києво-Печерського заповідника Любомир Михайлина повідомив, що Влада Прокаєва досі працює в Лаврі, але може бути звільнена, якщо виявиться, що вона недостатньо компетентна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram