ГоловнаКультура

КМДА обіцяє навести лад у 114 парках і 470 скверах

Упродовж 2012 року в Києві було обладнано та відновлено більше зелених зон, ніж за останні 5 років.

КМДА обіцяє навести лад у 114 парках і 470 скверах
Фото: www.president.gov.ua

"Київ має величезний рекреаційний потенціал - 114 парків і 470 скверів. У минулому вони були напівзанедбані, без належного благоустрою. Однак ми почали потужну роботу з наміром зробити їх справжньою окрасою міста", - заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час виїзної апаратної наради.

Він повідомив, що наступного року столична влада займеться реконструкцією парку "Нивки".

"Плануємо розпочати реконструкцію одного з найбільших парків столиці - парку "Нивки". Вже є орієнтовний проект, хороші архітектурні пропозиції. Треба також завершити другу чергу реконструкції парку "Кіото" та розпочати реконструкцію Наводницького парку", - поділився планами чиновник.

За його словами, не менш цікавий проект "Схили Дніпра", в рамках якого планують облаштувати пішохідні та велосипедні туристичні маршрути. Також у Печерському районі передбачено висадку вербового парку на Дніпровській набережній.

Він наголосив, що питання озеленення - це лише одна з важливих складових комплексного благоустрою міста. Водночас необхідно регулярно проводити прибирання території, утилізацію сміття, відновлювати мережі, освітлення тощо.

"Бо виходить, що з одного боку Київ має нові красиві сквери та парки, а з іншого - стихійні звалища, - підсумував чиновник. - Нам потрібно розробити таку систему, яка враховувала б усі ці моменти та чітко розмежовувала обов'язки комунальних служб і відповідальність балансоутримувачів територій, передбачала контроль за виконанням відповідних завдань".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram