ГоловнаКультура

З бюджету українського кіно зникло 42 млн грн

Бюджетні гроші, виділені на українське кіно на 2013 рік, зменшили без відома кінематографістів.

З бюджету українського кіно зникло 42 млн грн
Фото: vgik.info

Про це повідомляється в листі Спілки кінематографістів України на адресу міністра культури Михайла Кулиняка, який потрапив у розпорядження LB.ua.

У документі, зокрема, йде мова про те, що Міністерство культури розпорядилося зменшити обсяг видатків та надання кредитів до 135 млн 743 тис гривен, що на 42 млн гривень менше, ніж 2012 року. Планувалося, що на 2013 рік обсяг виділених коштів на кіногалузь не буде зменшено порівняно з нинішнім роком.

Спілка кінематографістів в особі її голови Сергія Тримбача, звернулася до міністра культури з питанням, чому таке рішення було ухвалено кулуарно і не узгоджено з Держкіно та кінематографістами.

Крім того, залишається неясним, на користь яких галузей перерозподілили державні кошти, які забрали в українського кіно.

Профільна спілка висловлює надію на публічне роз'яснення цього рішення, оскільки боїться, що кіногалузь, яка нещодавно почала відновлюватися, знову залишиться без уваги.

Нагадаємо, в держбюджеті на 2012-й рік на розвиток українського кінематографу було виділено 176 млн. гривень. Реформування сфери кінематографу також передбачає ухвалення кількох законопроектів, внесених Віктором Януковичем-молодшим на розгляд у комітети Верховної Ради влітку цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram