ГоловнаКультура

У Києві реконструювали 4 сквери і парк

Столична влада готується до Дня незалежності України.

У Києві реконструювали 4 сквери і парк
Фото: http://architector.ua

У Києві безперервно тривають роботи з озеленення міста та оновлення зеленого фонду столиці. До Дня незалежності України зеленобудівничі відновили 4 сквери і парк.

Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Так, реконструйовано парк біля будинку культури і мистецтв мікрорайону ДВРЗ, що в Дніпровському районі. За пропозиціями мешканців відновлено паркові алеї, влаштовано допоміжні входи з боку житлової забудови та виконано озеленення парку. Одночасно з реконструкцією відремонтовано підходи до розташованого на території парку бювету. Створено спортивний і дитячий майданчики для дітей різного віку.

Також реконструйовано сквер на вулиці Мартиросяна, що в Солом'янському районі. Під час проведення робіт облаштовано 7917 м ² газону і 2527 м ² паркових алей і майданчиків. У сквері висаджено 400 сульфіній і канн, у тіні яких розташоване 30 лавочок для відпочинку мешканців району. Під час робіт із реконструкції зеленої зони влаштували нове зовнішнє освітлення і полив-зрошувальну систему зелених насаджень. Встановлено дитячий і спортивний майданчики, а в центральній частині скверу красується новий фонтан.

За пропозиціями мешканців оновлено сквер на проспекті Петра Григоренка в Дарницькому районі. Нині завершують роботи з облаштування паркових доріжок, зовнішнього освітлення та озеленення скверу. Для місцевих жителів також облаштували фонтан.

А в Дарницькому районі на вулиці Заслонова, 16 завершують роботи з озеленення та квіткового оформлення скверу. Тут облаштовано паркові алеї та пам'ятний знак "Закоханим".

Уперше за півстоліття здійснено реконструкцію паркових алей скверу на вул. Васильківській, 43-47, що в Голосіївському районі. Крім того, влаштовано зовнішнє освітлення, якого раніше там не було. Для зручності відпочивальників встановлено нові паркові лавки, а для малюків обладнано новий дитячий і спортивний майданчики. Зазначимо, що сквер було закладено ще 1960 року.

Як повідомляли раніше, столичний парк "Феофанія" став платним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram