ГоловнаКультура

Львівські чиновники гальмують видання книг українською

Облрада і обладміністрація звинувачують одна одну в нелюбові до української книги

Львівські чиновники гальмують видання книг українською
Фото: proza.ru

Понад 200 найменувань книг українською мовою неможливо видати, оскільки Львівська обласна рада досі не погодила Положення про підтримку вітчизняного книговидання на 2012 рік.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Програмою передбачено 300 тис. грн на видавництво україномовних книг. Рішення про внесення книг у перелік видань, які претендують на підтримку обласної програми підтримки книговидання на 2012 рік, ухвалюють на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради та Громадської експертної ради з питань книговидання при облраді.

Уся підготовча робота відбулася, проте на сьогодні Положення досі не може підписати голова Львівської обласної ради. А засідання експертної ради так жодного разу й не відбулося.

Зі свого боку, у Львівській обласній раді зазначили, що Львівська обадміністрація прикриває своє небажання знайти додатково кошти на Програму підтримки вітчизняного книговидання на 2012 рік. В облраді нагадали, що ще в січні 2012 року депутати обласної ради підтримали рішення, щоб під час перегляду бюджету передбачити додатково 600 тис. грн на фінансування цієї програми. Проте досі жодних пропозицій від Львівської облдержадміністрації не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram