ГоловнаКультура

Між вокзалом і аеропортом Бориспіль пустять швидкісну електричку

Лінію "Повітряного експреса" почнуть будувати в жовтні.

Між вокзалом і аеропортом Бориспіль пустять швидкісну електричку

Швидкісна електричка "Повітряний експрес" курсуватиме від Центрального залізничного вокзалу до аеропорту Бориспіль.

Про це повідомляє "Корреспондент" із посиланням на газету "Сегодня".

У Держінвестагенстві зазначають, що проект із будівництва нової лінії коштуватиме $ 372 млн. "У жовтні плануємо розпочати роботи. Вже все узгоджено з інвестором, розробляємо проектну документацію", - сказав керівник проекту "Повітряний експрес" Сергій Михальчук.

За його словами, спорудження завершать 2014 року. Планують, що "Експрес" окупиться через 8-10 років.

В аеропорту Бориспіль посадкова станція на електричку розміщуватиметься біля терміналу D. Звідти ж пасажири зможуть пройти в сам термінал. На вокзалі станцію швидкісної електрички збудують біля 14-ї колії.

Ще одну зупинку "Повітряного експреса" планують зробити на Лівому березі, але її точне місце розташування поки що обговорюють.

Орієнтовний час шляху в новій електричці - 30-35 хвилин. "По місту, десь до станції Дарниця, електричка курсуватиме зі швидкістю 120 км/год., за містом зможе розвивати швидкість до 160 км/год. З урахуванням того, що в Києві з кожним роком усе більше "корків", то електричкою до аеропорту можна буде дістатися удвічі-тричі швидше. Та й ціна проїзду буде адекватна - 40-60 грн за квиток", - заявив Михальчук.

Будувати залізницю з Києва до Борисполя планують уже давно - з 2009 року проект змінив замовника. Будівництво почалося 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram