ГоловнаКультура

Із вересня поїзди столичної підземки курсуватимуть частіше

Київський метрополітен розробляє зимовий графік роботи.

Для забезпечення належних пасажирських перевезень в осінньо-зимовий період 2012-2013 рр. комунальне підприємство "Київський метрополітен" розробить і з 3 вересня введе в дію зимовий графік руху поїздів.

Як повідомили в прес-службі КП "Київський метрополітен", зимовий графік передбачає передусім збільшення кількості пар поїздів, які виходять на лінії для перевезення пасажирів. Відповідно, буде зменшено інтервали між проїздами, що забезпечить перевезення пасажиропотоку, який із початком занять у навчальних закладах і поверненням людей із відпусток до столиці значно зросте.

Літній графік роботи метрополітену діє протягом липня і серпня.

Крім того, в метрополітені повідомили, що триває підготовка до зими, зокрема, фахівці коригують оперативні плани снігоборотьби, якими передбачено порядок, терміни, послідовність і засоби очистки від снігу колій, стрілочних переводів і прилеглих станцій. Також визначають місця складування снігу на промислових майданчиках електродепо та узгоджують із районними дорожньо-експлуатаційними управліннями Києва місця для складування снігу на звалищах.

Триває робота з ремонту та підготовки в зимових умовах рухомого складу, автомобільного, моторельсового транспорту, снігоочисної техніки. На вагоноремонтному заводі метрополітену проведено капітальний і поточний ремонти 90 вагонів, також відремонтовано 7 ескалаторів, замінено 419 дефектних перевідних брусів, виконано поточний ремонт 17 стрілочних електроприводів.

Крім того, на об'єктах метрополітену тривають роботи з підготовки службово-виробничих приміщень, коригують графіки роботи освітлення, опалення тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram